הרצאות

הרצאות לנוער ובוגרים 23:00-18:00

1

חדר כוכב חמה - בית ברטר

20:00, 21:00: Generative AI - גיא אבו 
מה זה AI ואיך הוא משנה את חיינו? נלמד איך מדברים עם מודלי שפה/תמונה ונכיר מספר כלים שימושיים וקלים ליישום.

אולם שביל החלב - בית ברטר

18:00  בינה מלאכותית ככלי להבנת רגשות של בעלי חיים - ד"ר אורן פורקוש
האם נוכל לתרגם את ההתנהגות והרגשות של בעלי החיים סביבנו, כמו בסיפורי המדע הבדיוני? כיצד כלי הבינה המלאכותית יעזרו לנו בעתיד לפתוח צוהר לעולם הפנימי של החי הסובב אותנו?

19:00  השפעת הקנאביס על המוח המתבגר - פרופ' רביד דורון
מהי השפעתו המוחית של הקאנביס בגיל ההתבגרות ובגיל בוגר ומהן התגליות החדשות והמפתיעות בהשפעותיו על זיכרון, טיפול באלצהיימר והתפתחות האישיות.
ההרצאה מתורגמת לשפת הסימנים


20:00  מיקרוביום – החיידקים שבתוכנו - ד"ר מורן יסעור
מיקרוביום, חיידקי מערכת העיכול, חיוניים לבריאותנו וחיינו. למה הם חשובים? איך הם מגיעים לשם? איך צורת הלידה משפיעה על הרכב החיידקים כבר מיומנו הראשון ואיך בחירות שנעשה במהלך החיים יכולות להשפיע?
ההרצאה מתורגמת לשפת הסימנים


21:00 לעצור את הזדקנות המוח - פרופ' נעמי חביב
האם אפשר למנוע את הזדקנות המוח? מהם הגורמים לנזק? איך אנחנו חוקרים את המוח המזדקן במעבדה? ועוד מגוון נושאים שיפתחו לכם את הראש.
ההרצאה מתורגמת לשפת הסימנים

22:00 למה שינה חשובה לבריאות? - פרופ' חגי ברגמן
מה הקשר בין הפרעות שינה להפתחות מחלות כגון פרקינסון ואלצהיימר ומדוע כדאי להוסיף לפחות שעת שינה נוספת?ההרצאה מתורגמת לשפת הסימנים


23:00  צמחים לוקחים סיכון - פרופ' מנחם מושליון
נצלול לעולם המופלא של הצמחים, נשמע כיצד הם חוזים משאבי מים עתידיים ונגלה איך הם מתאימים את פעילותם תוך נטילת סיכונים מחושבים.

אודיטוריום מערכת השמש - בנין נוער שוחר מדע

19:00
  בינה מלאכותית ככלי ליצירת שפה מדוברת - ד"ר יוסי עדי
כיצד ניתן לבנות מודלים גדולים של שפה מדוברת, ללא מידע כתוב? מדוע התחום מהווה פריצת דרך כיצד ניתן למדל שפה מדוברת ללא מידע כתוב?

21:00 אל הלא נודע, ביחד! - ד"ר יובל הרט
בשעת משחק, תחרות ספורטיבית, ריקוד וניגון משותף אנו מגיעים לעיתים למצבי קסם של סנכרון עם אחרים. מה ניתן ללמוד מכך ואיך נוכל ליישם את הידע שצברנו?

 

22:00 בינה מלאכותית ככלי לחקר העבר - ד"ר רננה קידר
מהו האופן בו כלי בינה מלאכותית מאפשרים לנו לחקור את העבר. כיצד אנחנו משתמשים בטכנולוגיה כדי לחקור עדויות מארועים היסטוריים?

23:00 טכנולוגיות חדשות לזיהוי אלמונים באמצעות דנ"א ויישומים בישראל - פרופ' שי כרמי
רשויות החוק בארץ ובעולם משתמשות בבדיקת דנ"א פשוטה על מנת להשוות דנ"א של אלמוני (למשל, מזירת פשע או חלל מלחמה) לדנ"א שנמצא במאגר. אך הבדיקות הקיימות לא נותנות מענה למקרים בהם אין קצה חוט באשר לזהות האלמוני. טכנולוגיות חדשות של ריצוף דנ"א מספקות מידע רב ערך, ובפרט על אוכלוסיית המוצא וזיהוי קרובי משפחה רחוקים של האלמוני. בהרצאה זו נסביר כיצד השיטות החדשות עובדות, מה הן יכולות ולא יכולות לגלות, ונדגים בעזרת מספר מקרים מהעת האחרונה מהארץ ומהעולם.