מוחות צעירים | האוניברסיטה העברית לנוער

"NEMO" - תכנית אודיסיאה*

"Follow our lead" - תכנית יזמים צעירים*

"אספקת אנרגיה סולרית להתיישבות בני אדם במאדים" - תכנית מושבה על מאדים*

"אספקת חמצן על ידי חיידקים פוטוסינתטיים למושבה עתידית במאדים" - תכנית מושבה על מאדים

17:45 - 18:00:

מחקר של ד"ר רון שער הזוכה במענק ERC: "תיארוך חומרים ארכיאולוגים וגיאולוגים בעזרת כרונולוגיה מגנטית חדשה

18:00 - 18:45:

"מוטציות די נובו ומוטציות מורשות בסכיזופרניה של הילדות" - תכנית אלפא*

"CoolMe" - תכנית יזמים צעירים

"SelectStar" - תכנית מגשימים*

19:00 - 19:15:

מחקר של פרופ' אילון לינדנשטראוס, זוכה מדלית פילדס (הפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע - מכון איינשטיין למתמטיקה): "על משחקים והוכחות" -  מציג הפוסט-דוקטורנט ארז נשרים.

19:15 - 20:00:

"BBRA" - תכנית אודיסיאה

"בניית מפה טופוגרפית במאדים באמצעות איכון לייזר" - תכנית מושבה על מאדים

"MagshiWhether" - תכנית מגשימים

תכנית אלפא: אלפא היא תכנית חדשנית לתלמידים מחוננים ומצטיינים בחינוך העל יסודי  המאפשרת למשתתפיה להשתלב בעולם המחקר המדעי העכשווי.  התכנית מציעה לתלמידים חוויה אינטלקטואלית משמעותית, בשילוב עם פעילות חברתית (כולל תמיכה רגשית) במטרה לאפשר להם להתפתח בו-זמנית בשני כיוונים אלו. במסגרת התכנית התלמידים זוכים להתמודד עם אתגרים אינטלקטואליים מרתקים ולהשתתף בפעילויות חברתיות וחווייתיות עם תלמידים מחוננים מכלרחבי הארץ.
במסגרת התכנית התלמידים כותבים עבודת מחקר. עבודה זו יכולה להמיר בחינת בגרות באחד מהמקצועות המדעיים המוגברים (5 יחידות לימוד), או לעמוד בפני עצמה כמקצוע מוגבר בתעודת .הבגרותההשתתפות בתכנית אינה כרוכה בתשלום.

תכנית אודיסיאה: תוכנית אודיסיאה, מתקיימת באוניברסיטה העברית במסלול פיסיקה-מתמטיקה ומהווה את תוכנית הדגל ללימודים אקדמים באזור ירושלים לתלמידי תיכון בעלי יכולות גבוהות במיוחד. התלמידים לומדים את קורסי הבסיס בצורה יסודית ומעמיקה, מחד, בתכנית רב שנתית מגוונת ופותחת אופקים, מאידך.

תכנית יזמים צעירים: קורס יזמות טכנולוגית מאפשר לסטודנטים ללמוד את עולם היזמות הטכנולוגית וכן לטעום ולהתנסות בשלבי העבודה של מיזם טכנולוגי. בסיום הקורס הסטודנטים הם בעלי ידע תיאורטי ופרקטי שאותו יוכלו בעתיד ליישם ביזמות בפרט אך גם בכל תחומי הקריירה בהם יבחרו לעסוק בעתיד. בקורס נעשה שימוש במתודולוגיית והתכנים של תכנית ההאצה המצליחה והפופולרית ביותר בעולם, שהוקמה ופותחה ע״י היזם הסדרתי Steve Blank.

תכנית מושבה על מאדים: תכנית חקר דו שנתית חדשנית במדעי החלל לתלמידי תיכון מצטיינים. התכנית במימון סוכנות החלל הישראלית אשר במשרד המדע והטכנולוגיה.  התלמידים מקבלים רקע תאורטי במדעי החלל, עושים מחקר בהנחיית חוקרים מהאוניברסיטה העברית או מהתעשייה ומבצעים סימולציות של אסטרונאוטים על פני כוכב הלכת מאדים.

תכנית מגשימים: מגשימים היא תכנית הסייבר הלאומית של המרכז לחינוך סייבר בקרן רש"י ובשיתוף משרד הביטחון. התכנית מעניקה ידע ייחודי ומשמעותי מאוד בעולמות התכנות, הרשתות והחומרה ומטפחת את הכשרונות הקיימים בתחומים אלה בקרב בני נוער מצויינים מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל במטרה לאפשר להם להתמיין בהצלחה לשירות משמעותי בתחום ולעיסוק בכך כאזרחים בוגרים.

לחזרה לעמוד הראשי