ביו-חקר לבגרות בנושא חיידקים

מורי ביולוגיה שלום רב,

אנו שמחים להציע מעבדות ביוחקר לתלמידי מגמת ביולוגיה, באישור הפיקוח

מהלך ביצוע הביוחקר:

מפגש ראשון: מבוא למיקרוביולוגיה + ביוחקר מקדים.

על מנת לבצע באופן הראוי את החקר בשאלות המרכזיות על הילדים לרכוש מיומנויות מעשיות ולרענן את המיומנויות העיוניות.

מן ההיבט העיוני, מעבר לחזרה קצרה על החומר הנלמד התלמידים יחשפו לשיטות זריעה שונות וכן ישמעו הסבר על המיקרוביום ועל מנגנוני פעולה של אנטיביוטיקות.

המיומנות המעשית כוללת עבודה עם המכשור המעבדתי הכולל פיפטורים, פיפטות, מבחנות, ספקטרופוטומטרים ועוד ציוד רב.

התלמידים יבצעו זריעה חיה אשר תכלול זריעת שום וכן זריעה של חיידקים לאחר מיהולים עשרוניים שונים. התלמידים יבצעו ניסוי מקדים הכולל 8 מבחנות, 4 תנאי ניסוי (ביקורת ועוד 3) בשתי חזרות טכניות. מטרת הניסוי המקדים הינה לבדוק השפעה של מספר גורמים ולאחר מכן להתמקד בגורם הנבחר למטרת החקר המרכזי.

מפגש שני: ביוחקר מרכזי

הניסוי כולל  18 מבחנות, 3 חזרות טכניות, 6 תנאים לניסוי מתוכם אחד ביקורת. משך המעקב אחר הניסוי הינו 120 דקות בהתאם לדרישת משרד החינוך

להרשמה