מוקד שני: מתחם התחנה הראשונה - ירושלים | האוניברסיטה העברית לנוער

מוקד שני: מתחם התחנה הראשונה - ירושלים

מתחם התחנה הראשונה

כמסורת, אנו פותחים לרווחת הקהל הרחב מוקד שני של האירוע "ליל המדענים האירופי" במטרה לחזק את הקשר בין האוניברסיטה לקהילה ולהנגיש את המדע לאוכלוסיות מגוונות.

אנו חושפים בפני הציבור את המחקר המתקיים בכותלי האוניברסיטה ומגישים לכם תכנית מהותית!

16:00          מופע מדעי "קסמים בכימיה - חלק א" - מועבר ע"י מדריך ממרכז נוער שוחר מדע

16:30          הרצאה מדעית - "המודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים" - ע"י הדוקטורנט דן כהן (הפקולטה למתמטיקה ומדעי הטבע - מכון רקח לפיסיקה):

העולם שלנו מסובך ומלא בתופעות מורכבות, מתוכן יש כאלו הניתנות להסבר וכאלו שעדיין לא פוענחו עד הסוף. פיזיקאים רבים לאורך ההיסטוריה חיפשו מודלים פשטניים להסביר את המציאות הסובבת אותנו, בבסיס החיפוש עומדים שני עקרונות. הראשון לבנות את המודל הפשוט ביותר שניתן להניח, והשני שהמודל יסביר מספר רב של תופעות.

המודל הסטנדרטי של פיזיקת החלקיקים הינו מודל שכזה, הוא מכיל 13 חלקיקים שונים, וניתן לרשום את כל הדינמיקה בינהם על מפית נייר. מצד שני על כמות התופעות והתחזיות שניתן להפיק ממודל זה נכתבו ספרים ומאמרים רבים. בהרצאה נסביר מהו המודל, מה חסר בו ומה על דור החוקרים הבא להמשיך ולחקור!

17:15          מופע מדעי "קסמים בכימיה - חלק ב"

18:00          סוף הפעילות במתחם התחנה הראשונה.
                   אתם מוזמנים להמשיך את הערב אצלנו בקמפוס ספרא - גבעת רם.

לפרטים נוספים, לחצו כאן!

לחזרה לעמוד הראשי