במסגרת תוכנית "מורים חוקרים": בת 19 שעלתה מאתיופיה חתומה על מאמר אקדמי: "גאווה לראות לאן בטי הגיעה". | האוניברסיטה העברית לנוער

בת 19 שעלתה מאתיופיה חתומה על מאמר אקדמי: "גאווה לראות לאן בטי הגיעה"

בטי צ'וקול עלתה לפני 7 שנים מאתיופיה. במסגרת תוכנית "מורים חוקרים" של עיריית ירושלים עשתה עבודת גמר בביולוגיה, שזיכתה אותה בקרדיט במאמר שהתפרסם במגזין של כתב העת המדעי Nature. "כשראיתי את השם שלי מודפס זה היה מרגש"

כשבטי צ'וקול עלתה לפני שבע שנים לישראל מאתיופיה, היא לא ידעה מילה בעברית. במרכז הקליטה היא הכירה את פרופ' נטלי בלבן, תושבת מבשרת ציון, שלימדה אותה אנגלית ומתמטיקה. אף אחת מהן לא דמיינה שיום אחד הן יהיו חתומות יחדיו על מאמר מדעי אקדמי, העוסק בחקר אנטיביוטיקה. צ'וקול, כיום בת 19, לומדת במכינה במטרה להתקבל לעתודה רפואית. במסגרת תוכנית "מורים חוקרים" של עיריית ירושלים, צ'וקול עשתה עבודת גמר בביולוגיה במעבדה של בלבן באוניברסיטה העברית. העבודה, בהנחייתה של ד"ר אורית גפן, זכתה לציון 100 - והתרומה של צ'וקול למחקר של בלבן זיכתה אותה בקרדיט במאמר שהתפרסם במגזין "Scientific Reports" של כתב העת המדעי Nature.

• תמונה של תלמידה עולה חדשה מאתיופיה, שפרסמה מאמר מדעי